Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 07:32 - Преместването от временната квартира
Автор: kalchoman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1990 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 23.07.2014 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всяко начало е трудно, а някои започват и с боядисване – древна китайска мъдрост J Получихме ключовете на 11 юни и почнахме да боядисваме, всеки ден идваме от временната квартира, правим и почивки, за да ни се изпари боята от мозъка, да погледаме някои мач, все пак световно е. Много ме кефят знаменцата по колите, има едни приспособления, на които се закачват знаменца, така показват откъде си или кого подкрепяш, сега със световното навсякъде виждаш знаменца, много алжирски има, след като се класираха навсякъде имаше свиркащи коли с такива знаменца. Когато Чили би Испания бях с испанската фанелка и пресичам и един моторист с такова знаменце и фанелка на Чили ми вдигна рамене, един вид "пич, какво да се прави", много се смях , а преди един мач на Португалия пък бях с португалска фанелка и се поздравихме с един пич в кола със знаменца със знака на победата. Знамена има и по терасите.

Още впечатления от Монреал - многото катерички, навсякъде, че и нагли на всичкото отгоре, има и гларуси, яко е все пак, напомнят за морето, нищо че няма такова. Мравките тук са огромни. Рязката промяна на времето, явно защото е равнинно и много духа и както грее слънце, след 10 минути може да вали, понякога се излива направо. След 10 минути може да е слънчево пак. Катедралите и църквите – има доста. Правите улици – всички улици са прави, успоредни и перпендикулярни, условно са на изток и запад, север и юг. Казвам условно защото не са точно по посоката, но хората така си казват - тази улица е на запад, примерно. Лесно се ориентираш, но понякога като ходиш пеш е кофти, защото не можеш да хванеш по диагонал J Пушенето на трева – както се казва тук, национален спорт е, често усещаш аромата, през деня дори, виждаш хората си вървят и си пушат. Хората тук казват, че е почти легализирана и че ако те хванат куките нищо нямало да ти направят.

Пък и като боядисвахме да видим и малко интернет, че във временната нямахме. Почти веднага спазарихме с една съседка пералня и сушилня, хубави, почти нови за по 200 кинта, впоследствие и печка ни даде за 175, дори с отстъпка, защото мислела за 200 да я пусне в kijiji.ca. В kijiji всичко има, всичко може да се намери, дори и безплатно понякога, има обяви за работа, за наеми на апартаменти, каквото ти трябва отваряш kijiji. Матраци намерихме от един арабин, нашето приятелче над нас ни заведе, 350 за нас, 90 нас малкия, плюс доставка за 50 кинта (без такси, един вид на черно) Толкова са евтини, защото май ги взима от големите магазини като мостри. Матраците са с бонус подматрачна рамка, но тази рамка не е каквато си представяхме ние. Голяма е колкото матрака и като я сложиш на пода всъщност не е нужно легло. Хладилник намерихме за 35 в kijiji. Тук хладилниците са големи кютуци, защото всеки пазарува веднъж в седмицата и хвърля в камерата, следиш промоциите и пълниш льо фриго.  На 23 юни докараха матраците, на 25 юни пренесохме печка, пералня и сушилня, на 26 юни (един месец откакто сме тук, един месец на надуваемо легло) приятели докараха спазарения вече хладилник и по-голямата част от багажа. Почти бяхме оправили всичко, сложили корнизи за пердета и т.н. Почти. Имаше работа и доста след като се нанесохме. На 27 юни се пренесохме окончателно, капнали от умора, заспахме за пръв път в своя дом, на удобни матраци. Защото домът е там, където е сърцето ... Защото ... C`est la vie. B Cool.




Гласувай:
1



1. freeoldmen - Честито ново жилище!
13.07.2014 13:00
Има ли българи, които да ви помагат? Не само приятели, някаква организация?
цитирай
2. kalchoman - има българи
13.07.2014 18:56
freeoldmen написа:
Има ли българи, които да ви помагат? Не само приятели, някаква организация?


Тук българите си помагат, дори като се запознаем на улицата, повечето предлагат помощ, било с транспорт или нещо друго, повечето българи ни казваха, ако Ви трябва да Ви закараме примерно до ИКЕА или да ни прекарат нещо. Има организации и разни мисии, които помагат с храна, прегледи на зъбите и други зъбарски услуги елементарни. Но за това по натам :)
цитирай
3. kalchoman - Благодаря!
13.07.2014 18:56
Благодаря!
цитирай
4. freeoldmen - 3. kalchoman
13.07.2014 20:46
Моля, все пак аз благодаря!:-)
Кога друг път ще разбера от първа ръка какво се случва с българите на другият край на света...
Това е силата на Мрежата.
Тук в блога доста сме изкривили предназначението му, но имате добри прочити, не се обезкуражавайте по "прочитите" от първа страница, вкл. моите, не са реални.
Добре се справяте, и с блога, и с живота!
Успех!
цитирай
5. kalchoman - Мерси
14.07.2014 06:47
Мерси
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalchoman
Категория: Хоби
Прочетен: 65790
Постинги: 31
Коментари: 19
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031