Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 04:39 - Делници, празници
Автор: kalchoman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1821 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2014 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Най-лесното нещо е да откажеш цигарите - древна китайска мъдрост (Марк Твен чул от китайците и допълнил: Правил съм го сто пъти). От днес започвам пак да отказвам цигарите  За 101 път. Иначе изкарах един месец без цигари . . . е пуших точно като направих месец (27 юни), предвид истерията с ПИБ същия ден сутринта, събудиха ни в 6 по телефона, а и че същия ден станахме свидетели на това как едно дете почти се удави на патожоара, абе направо си се беше удавило, яко нагълтало вода, беше в безсъзнание, спасителките се оказа са изпаднали в кататония и две жени се бяха намесили да направят дишане и масаж, за да му изкарат водата, то явно си се беше нагълтало и се носеше по водата, докато майката не го е видяла, взела в ръце и крещи и не го пуска, за да могат да се намесят хората и да го спасят, но го спасиха. Това се случи на така наречения патожоар. Патожоара е място, на което има съоръжения, които пръскат вода. Обикновено на детски площадки. Детските площадки са винаги оградени между другото. Децата много се радват, почти винаги има деца там, тука наблизо има и басейнче до патожоара, само за деца е, плитко е. Иначе на патожоара само деца се къпят, за родителите е студено J Имаме и на 21-о авеню друг патожоар, по-готин е, но няма басейнче, има и пистолети (едни големи) за пръскане. Басейни има обществени, където има детски басейн, и за възрастни, разделен на две части, където не можеш да скачаш и където можеш, има си трамплини, но трябва да изчакаш този, който е във водата да излезе. Направиха ми забележка. Не можеш да снимаш, забранено е (и за това ми направиха забележка, то си имало знаци, но кой да гледа), не можеш да ядеш точно около басейна, има си място за това, не можеш да тичаш.

Празниците – на 15 юни беше денят на бащата (винаги е третата неделя на юни), тук се почита, има и оферти на магазините за бащи. 24 юни – Денят на Квебек, Денят на Свети Йоан Кръстител, официален празник, парад, доста се почита, ходихме на парада, не беше зле, въпреки че се излизваше дъжд се бяха събрали доста хора, повечето носеха символа на Квебек – знамена или други артикули със синия цвят и бяла фльорделизе (френската лилия). Имаше дори един човек, предвождащ парада с фанелка, на която пишеше „ Квебек – страна“. Добре, че сепаратистите паднаха от власт, но тук такива страсти си има. 1 юли – Денят на Канада. Тук е официален празник, но просто е почивен ден.
J Ние го използвахме да пренесем наши приятели. Кебекярският празник тогава се нарича празник на преместването, явно си се гордеят тук. Наричат го социален феномен. По принцип почти всички договори за наем изтичат на 1 юли и около 200-300 хиляди семейства сменят на тази дата, или около тази дата, квартирата. Изхвърлят се доста неща на улицата или се пускат на сносни цени или безплатно в kijiji. Или на гаражни разпродажби – намерихме хубави неща на евтини цени – кантар, чаши – 6 за 1 долар, посуда , чайник и др. А неща на улицата почнахме да си намираме още от края на май. Намерихме си 2 микровълнови, 3 лампи, шезлонг, библиотечка – книги, дървена маса, масичка, едни колони, които ползваме за шкаф, шкафове (кухненски, но са доста хубави и си ги ползваме за дрехи, само взех от ИКЕА дръжки за тях, зверски тежки, един малък, един среден и един голям, мъкнал съм ги до 2 часа през нощта, 10 пресечки, големия едвам го занесох, на почивки през 10-20 метра, на инат го донесох, на другия ден се опитах да го вдигна и не можах). Като нещо е на улицата може да си го вземеш, дори ни разказваха случай как едни хора се нанасят и са свалили нещата на улицата, внасят нещо вътре, идва някакъв спира, взима си пералнята и си я слага в буса. После се разправят, те му обясняват, че се нанасят, той си вика, не е вярно, намерих си го на улицата. Вчера така видях на едни мебели бележка – „моля, не взимайте, изнасям се“. Иначе понякога слагат бележки – „за подаряване“ или „работи“. По принцип ако не работи – режат кабела. Иначе ще е много гадно нещо (тежко) да го мъкнеш и после да се окаже, че не работи ... ... Защото ... C`est la vie. B Cool.




Гласувай:
2



1. freeoldmen - Няма да е лошо да качвате по някоя снимчица.
16.07.2014 19:26
Интересен феномен е това масово преселение!:-)

Поздрави!
цитирай
2. kalchoman - Всеки си търси място в живота. Такъв ...
20.07.2014 17:31
Всеки си търси място в живота. Такъв е животът. А тук е хубаво място :) На мен поне ми харесва :)
цитирай
3. анонимен - Делници, празници
20.07.2014 23:30
Представям си какво им е на брокерите на недвижими имоти през летните месеци с това преселение на народите :)
цитирай
4. kalchoman - Представям си какво им е на броке...
27.07.2014 20:04
анонимен написа:
Представям си какво им е на брокерите на недвижими имоти през летните месеци с това преселение на народите :)


и на фирмите за превози :) тогава цените скачат в пъти :) а и трудно се намира да наемеш бус ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalchoman
Категория: Хоби
Прочетен: 66104
Постинги: 31
Коментари: 19
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930